Web sitemize hoşgeldiniz, 17 Ocak 2025
Anasayfa » Güzel Sözler - Güzel Mesajlar » Takvim Yaprağı Sözleri

Takvim Yaprağı Sözleri

Takvim Yaprağı Sözleri

Takvimler evimizdeki küçücük kütüphane gibidir. Takvim yaprağı sözleri her gün farklı farklı yazılar ile bizleri bilgilendirmektedir. Ayrıca takvimin ön yüzündeki takvim yarağı özlü sözleri de bizlere nasihat niteliğinde güzel sözlerdir.

Takva akıllıca yapılan işlerin en güzelidir. Hakk’a asi olmak ise ahmakça yapılan işlerin en çirkinidir. (Hz. Ebu Bekir (r.a))

Mezarında Allah Teala’nın azabından emin, dünya sıkıntısından uzak ve rahat olan bir kimseye gıpta ettiğim kadar hiç kimseye gıpta etmem. (Mesruk B.Ecda)

Çocuklarınızın kendilerini size beğendirmek için yaptıkları işleri, gösterdikleri gayreti takdir edin, tebrik edin. Bir başarıya ulaşmış gibi onlarla birlikte sevinin. Bu davranış, çocukların iyi şeyler yapmak için daha gayretli, istekli, çalışkan olmalarına etki edecektir.

Çok uyumak, çok yemek, çok konuşmak kalbi katılaştırır. (Ebu Bekir Verrak)

İnsanlar kötülük etmelerine rağmen Rabbin onlar için mağfiret sahibidir. O’nun azabı da çok şiddetlidir. (Ra’d 13/6)

Uzuvlarını günahlardan, nefsini alıştığı boş adet ve işlerden, kalbini karanlık ve katılıktan, sırrını kirlerden, ruhunu hissî perdelerden, aklını hayalî ve boş düşüncelerden arındırmadıkça, Allahu Tealâ’nın huzuruna ulaşamazsın. (İmam Gazali)

İnsanlar merhamet etmeyene Allah merhamet etmez. (Hadis-i Şerif)

En kuvvetli, en kudretli insan, kendi nefsini yenendir. ( Seri Es-Sakati)

Doğru kimse dili hak ve gerçek olanı anlatan kimsedir.(Zünnun-i Mısri)

Allah yolunun talibi bu yolda meşakkat ve sıkıntı içindedir. Fakat karşılaştığı zorluklar kendisine neşe ve huzur verir. Gerçek talip böyle olur. (Ebü Abdullah T.)

Dünya hayatını ahirete tercih edenler, Allah yolundan alıkoyanlar ve onun eğriliğini isteyenler var ya, işte onlar (haktan) uzak bir sapıklık içindedirler. (İbrahim Suresi 3 .Ayet)

İşlerin en hayırlısı orta yol ve itidal üzerine olanıdır.  (Hadis-i Şerif)

Allah Teala, kendisinden başkasına bağlanarak izzet, şan ve şeref sahibi olmak isteyenleri zelil eder, herkesin yanında hor ve hakir kılar. ( İbrahim Kassar)

Bir işin tamamı yapılmazsa, hepsinden vazgeçmemelidir. Resulullah Efendimiz (s.a.v), “Size emrettiklerimi gücünüz yettiği kadar yapınız.” buyuruyor. ( Sehl B. Muhammed)

Arkadaşların en iyisi Allah Tealayı hatırlatanlardır. (Ebül Hasan H.)

Allah yolunun şartı ikidir: Ciddiyet, sıkıntıya tahammül. Bir de haddi aşmamak ve beklemektir. — Akîl el-Münbicî

İnsanları hor, hakir ve aşağı görmen, senin için tedavisi mümkün olmayan büyük bir hastalıktır. — Ebû Bekir b. Hevvâr el-Batâihî

Yanıldığını anlayan, anladığı için de sevinen kimse, yanıldığı şeyin doğru şekline dair bilgiyi mutlaka kalbinde bulur.” İmam Şâfiî

Şeytan sizi fakirlikle korkutur ve size cimriliği telkin eder. Allah ise size katından bir mağfiret ve bir lütuf vâdeder. Allah herşeyi ihata eden ve herşeyi bilendir. (Bakara Suresi 268. Ayet)

Evinden çıktığında karşılaştığın herkesi kendinden hayırlı bil.” Âsım b. Behdele

İlmin evvelinde susmak sonra güzel sual sormak,sonra güzel anlatmak,sonrada öğrendiklerini ehli arasında yaymak ne güzeldir. Ebû Amr b.Alâ

Başını Allah için secdeye koyan kimse Kibirlenmekten, büyüklenmekten uzak olur. Habib b. Ebû Sabit

Ey insanlar! Sizin bitmekte olan bir ömrünüz ve az bir ameliniz var. Ölüm peşinizde, cehennem önünüzde. Geleni görmüyor, ne yaptığınıza bakmıyorsunuz.” Hişam B.Hassan (rah.)

“Kendi görüşünü beğenip onu kabul ettirmek için münakaşa eden ve bunda ısrar eden bir kimsenin sonu hüsrandır.” Kasım b. Muhaymire (rah.)

Kişi, haramların bir anlık lezzetine ve tadına aldanır. Ondan sonra o lezzet kaybolur. Fakat günah ve yaptığından pişmanlık ve utanma devam eder.” Mis’ar B. Kidam (rah.)

  Onlar bir ümmetti gelip geçti. Onların kazandıkları kendilerinin, sizin kazandığınız da sizin. Ve siz, onların yapmış olduklarından sorulmazsınız. (Bakara Suresi 134. Ayet)

Dünyada olup da ahiret hayatı yaşayan insan mutludur. Allah’ı hatırından çıkarmayıp O’na yalvarması dünyada ahireti yaşamasına ve ahirette merhamete sebep olur. (Abdullah B. Zeyd)

 “İyilik kalpte nur, amelde kuvvettir. Kötülük kalpte zulmet, amelde zayıflıktır.” Süleyman b. Tarhan (rah.)

Dünyadan yetecek miktarla yetinmeyen kimseye hiçbir şey kâfi gelmez. Ancak sonunda bir avuç toprak onu doyurur.” Vehb b. Münebbih (rah.)

Kim Allah Teala’nın rızası için nefsini ayıplarsa yüce Allah onu gazabından korur. (Abdullah B. Hubeyk)

Ahmak olanların sana çok iltifatkâr davranması ve düşünmeden sözler söylemeleri seni aldatmasın.” Ali b. Sehl el-İsfahânî (k.s)

“Bir âlim bir kitap yazdığı zaman ona yakışan, maksadın İslâmiyet’e hizmet olmasıdır. Yoksa insanlar arasında ‘ne güzel kitap yazmış’ diye övülmesi değil.” ( Ebu Davud Tayalisi rah.)

“Cömert efendi olur. Cimri hor olur. Bu âlemde kardeşinin iyiliğini kendinden önce düşünen, öbür âlemde daha iyisini bulur.” Hz. Hüseyin (r.a)

Dünyada zahid ol, dünya malına bağlanma! Ahireti isteyici ol, onun için çalış! Her işinde Allahü teâlâyı hatırla. Böyle yaparsan, kurtulmuşlardan olursun. (imam Şafii)

Sünnete uygun olarak yapılan az bir ibadetin sevabı, bid’at işlenerek yapılan çok amelden kat kat daha fazladır. Seri Es-Sakati k.s)

Namaz bir ziyafettir. Allah Teâlâ, kendine inananlara merhamet ederek namaza davet eder. Namaz içinde onların önüne rahmet sofrasını yayar.” İmam Tirmizî (rah)

“Kim Kur’an’ı okur ve onunla amel ederse, kıyamet günü babasına bir taç giydirilir. Bu tacın ışığı, güneş dünyadaki herhangi bir evde bulunduğu takdirde vereceği ışıktan daha güzeldir.” (Hadis-i Şerif)

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz