Web sitemize hoşgeldiniz, 20 Mayıs 2025
Anasayfa » Ünlü Sözleri » Bülent Akyürek Sözleri

Bülent Akyürek Sözleri

Bülent Akyürek Sözleri

Bülent Akyürek, Türk yazar ve düşünce insanıdır. Genellikle toplumsal eleştirileri, bireyin modern dünyadaki bunalımını ve ahlaki yozlaşmayı işlediği eserleriyle tanınır. Yazılarında sert, sivri dilli ve kimi zaman provokatif bir üslup benimseyen Akyürek, modernizme, popüler kültüre ve yüzeyselliğe karşı eleştirel bir bakış açısı sunar.

Eserlerinde bireyin iç dünyasına yönelerek “adam olmak”, “kişilik inşası”, “erdem” gibi kavramları işler ve geleneksel değerlere vurgu yapar. En bilinen kitaplarından biri Adam Gibi Ölmek olup, bu kitapta insanın nasıl gerçek bir birey olabileceği ve hayatın anlamına nasıl ulaşabileceği üzerine görüşlerini paylaşır.

Akyürek’in yazıları, zaman zaman sert ve keskin olsa da, özellikle sorgulayan ve derin düşünen okuyucular için etkileyici bir anlatım sunar. Genellikle toplumun genel kabul gören düşüncelerine karşı çıkan ve bireyi uyanışa çağıran bir yaklaşımı vardır.

Bülent Akyürek Sözleri Anlamlı

– Yaradana sığındım yaratılanlardan ötürü.

– Alışkanlıkların kölesi olmak istemiyorum.

– Görülmeyecek kadar yakın uzaklıklar vardır.

– Bana üstad dediniz, siz kendinizi ne sanıyorsunuz?

– İnsanın hesap vereceği bir makamı yoksa zalimleşir.

– Boş bir kitap sayfasında bile bir ağacın hayat hikayesi vardır.

– Yarınlar herkesi layık olduğu kategoride yargılayacaktır, inanın buna.

– Dünyanın durumu yılana benzer; dokununca yumuşak gelir, fakat zehiri öldürür.

– “Nike” şapkasının altındaki İngilizcesi sağlam insanlara ölümü nasıl izah edeceğiz?

– En mutlu anlarımda “Oturduğum sandalyenin altında bomba var mı?” diye sıkıntıya girerim.

– Uykudan önce bütün bir günü gözden geçirip,”gerek yoktu”dediğimiz şeyler tövbemiz olsun.

– Başımızın üstünde kabrimizi taşırken kar-zarar değil, haram-helal adımlarıyla yürüyorduk…

Bülent Akyürek Meşhur Sözleri

– Allah için yapılan her şey binlerce  hücremizi yeniler ama bunu İsviçreli bilim adamları bilmezler.

– Erkek çocuklar için sevgi, paylaşmak ve onunla boğuşmakken, kız çocuklar için tatlı söz ve dokunuşlardır.

– Babadan alınan terk edilir ama anadan alınan kutsal biçimde korunur. Dili anadan, parayı babadan değil mi?

– Psikolojık olarak düşünün; başımızda kabrimizi taşırken şeytanlık düşünüp dünya malına minnet edebilir miydik?

– Kiminle gülüyorsan ona eşitsin,kiminle ağlıyorsan ona güveniyorsun,kiminle susuyorsan ondan kaçmak istiyorsundur.

– Kaba bir çağdayız , karanlık bir dünya , acımasız barbarlar ölümcül silahlarıyla üstümüze gelirken konuşarak avunma zamanı geçti.

– Polisin, askerin, aşçının, kafasına şapka yada benzeri şeyleri takmalarının hikmeti, görevlerini hatırlasınlar hiç unutmasınlar diyedir.

– Asıl erdem nedir? diyecek olursanız ara vermeden söyleyeyim: Asıl erdem haklıyken susmaktır. Haklıyken susanın nefsi kırılır. İşte bunun lezzeti anlatılamaz.

– Kendini seven, beğenen insan beklenti içindedir. Onun kendisine olan sevgisi aslına bakarsanız dış dünyaya attığı “beni acilen Sevin, yardıma ihtiyacım var.” çığlıklarıdır.

– İkinci sınıf ama helalinden bir hayatı kimse sürdürmek istemiyor Bilmeliyiz ki tatmin ve şükür için dünyevi başarı gerekmiyor. Asıl meziyet başarısızlığa düşüldüğünde “Sabır” gösterebilmektir.

Bülent Akyürek Kitap Sözleri

– Yarın sabah yeni bir güneş doğacak üstümüze ve hepimizi eşit mesafeden ısıtacak. Ama siz kuzeyde kalırsanız daha az nasipleneceksiniz. Demek ki öncelikle nerede durmamız gerektiğini öğrenmeliyiz.

– Allahın neresinden bedenimize üflenen mübarek ruh bu dünyada olmak istemediği yerlerde gezinmekten, görmek istemediklerini görmekten ve duymak istemediklerini duymaktan bedenlerimizin içinde hıçkırarak ağlıyor.

– felsefe hiçbir zaman bizim gibi fukaralara kalmamıştır, felsefe aydınlanmış insan ve toplumların konforudur. ödememiz gereken faturalar, büyütmemiz gereken çocuklarımız var, bizim ellerimiz çalışmaktan nasırlıdır.

– Inanisa göre; kanepesinde yellenerek portakal soyan herhangi bir pijamalı adam ayağa kalkıp Mars ta fabrika kurabilir! Üstelik bunu piyasada satılan üç kuruşluk Kişisel Gelişim kitaplarından iki tane okuyarak yapacaktır.

– Oturmak kadınların en doğal hakkıdır. Bunu bütün erkekler biliyor olmalı ki otobüste, dolmuşta sürekli yer veriyorlar! Bunu refleksle yapıyorlar, kibarlıktan değil. Milyonlarca yıl kadınlara hizmet etmeyi ezberlemiş adamlar!

– Sıradan olmak, herkes gibi bir hayat yaşamak bu çağın sevgimesajlarim.com kabusu sanki! Çoğunluğa uyan, marjinal fikir ve davranış biçimlerine sahip olmayanlar aşağılanarak nefisleri kırbaçlanıyor. Hepimiz, yarı tanrı olmaya aday antik Yunanlılar gibiyiz…

– İnsan beyni, kadın düşünmekten tekerleği icat etti. Sendromun etkisinden kurtulamayıp içine atanlar da yazıyı, yazıyla da derdini anlatamayan insanlar kabuklarına çekilip kafayı çekmek için alkollü içkiyi buldu… Evet kardeşlerim, bilim böyle ilerledi…!

– Güçlü ve zalim insan, bizim yanımızda zayıf kalmalıdır. Onunla mazlumun hakkını alıncaya kadar savaşmamız gerekir. Niye ellerini öpelim, niçin onların yollarını temizleyelim? Biz hangi kitabın kullarıyız, kişisel gelişim kitapları mı yoksa Kuran-ı Kerim’in mi?

– Hicret, kibrimizin de ilacıdır. Bir erkek için kaçmak, terk etmek, savaşı göze alamamak zor bir eylemdir, bunu biliyoruz! İslam, insan ruhunun derinliklerine kadar sızdığı için hicret kavramıyla psikolojimizi koruyor. Hicret, kalanın değil terk edenin zaferidir!

– Sokakta, evde, balkonda, lokantada bağırarak konuşan, arabalarına garip gürültülü egsoz, motor takan, şamatacı bir toplum olduk. Bütün küçük insanlar en azından gürültü çıkararak dikkatleri üstlerine çekmeye çalışıyorlar. Sıradan ama namuslu bir hayatı kimse istemiyor…

– Her üniforma bir hatırlatmadır. Bizler kafamızdan sarığı çıkardığımız gün ölümü unuttuk. Bildiğiniz gibi sarık, bize kefen olmaya yetecek büyüklükteki bezden yapılırdı. Müslümanın tek varlığı olan sarığı öldüğü yerde ona kefen yapılırdı, yani kabrimizi başımızda taşırdık.

– Ağızlarımız yalanların sarayı, yüreğimiz doğruların mezarı oldu. Sabah, akşam para, güç, iktidar istiyorsunuz. Bunun için dua ediyorsunuz ama namaz kılmıyorsunuz. Oysa namaz bizler dua edebilelim, duaya yüzümüz olsun diye var! Beş vakit koymadan milyar kazanmak istiyorsunuz.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz