Web sitemize hoşgeldiniz, 13 Şubat 2025
Anasayfa » Güzel Sözler » Dertli Anlamlı Sözler

Dertli Anlamlı Sözler

Dertli Anlamlı Sözler

Sayfa İçeriği: Dertli Anlamlı Sözler, Anlamlı Dertli Sözler, Dertli Güzel Sözler, Dertli Ağlatan Sözler, Dertli Damar Sözler, Dertli Sözler Damardan, Dertli Sözler Anlamlı Kısa Facebook

Bu yazımızda dertlenen efkârlananlara özel bir sayfa hazırladık. Dertli anlamlı sözler yazımızda dert ile üzüntü ile ilgili sözleri yazdık.  Dert insanı ağlatır, dert insanı düşündürür. Dertli sözler yazımızı facebook, twitter ve diğer sosyal medyalarda paylaşabilirsiniz.

Dertli Anlamlı Sözler

Dertli bir insan içi duman dolu bir odaya benzer. Onu dinlemek, o odaya bir pencere açmak gibidir. -Hz. Mevlana-

Hayat mı bana küstü ben mi hayata küstüm bilmiyorum ama birbirimize hep dargınız.

Sende bir gün terkedilmeyi öğrendiğin zaman beni anlayacaksın, işte o zaman gözlerini uzaklara daldırıp ağlayacaksın.

Birileri kırılmasın diye hiç sesimi çıkarmadım, hep derdimi, kederimi içime attım ama yine olmadı, sonunda paramparça oldum.

Kaldı işte; çayımız bardakta; çocukluğumuz sokaklarda; mutluluğumuz kursağımızda; sevdiklerimiz uzaklarda; gülüşlerimiz fotoğraflarda. -Nazım Hikmet-

Sen bilir misin ne zordur insanın derdini anlatmak isteyipte anlatamaması, kelimelerin boğazda düğümlenip kalması, ben deyip susması, sen deyip kendini tutamaması.

Sırf sevdiklerin gözyaşı dökmesin ya da kırılmasınlar diye sahiplendiğim acılar var.

Değerini bilmeyen birisi için kalbini acılarla doldurmak, yüreğini kirletmek değmiyor be arkadaş.

Ne zorluklar gördük, ne acılar çektik hiç hesapta yokken. Allahtan dertleri, acıları hafifletecek dualara ezberlemişiz çocukken.

Eğer gidiyorsan benim için o yol kapanmıştır, yaşadıklarımız ise geçmişte kalan bir anı olacaktır.

Benim tüm derdim gözlerine baktığım an kendimi orada göremem, yüreğine inip hiçbir yerde beni bulamamdır.

Aşk konusunda o kadar çok dertliyim ki; herkese ya büyük ikramiye, ya da teselli ikramiyesi çıkarken bana amorti bile vurmuyor.

Yat uyu geçer dedikleri şey, yatınca da geçmiyor. Çünkü gözüme uyku girmiyor.

Bugün dertlerimle oturup konuştuk, bana söz verdiler bundan sonra çok canımı acıtmayacaklar.

Sorun senin benim gözlerime bakmamam değil, benim o gözlerden aşkla bakış beklememdir.

Benim iyi niyetimi suiistimal edenlere üzülmeyim onlar gibi olayım diyorum ama yine de üzülüyorum insanlık işte.

Senin yanındayken kendimi beş numara küçük elbisenin içindeymiş gibi hissediyorum sıkılıyorum, daralıyorum.

Tüm dertlerimi içime attım artık dertlerimden ayağa kalkamaz oldum.

Hayat sana o kadar kırgınım, o kadar yorgunum, o kadar küskünüm ki, kapıma gelsen de açıp içeriye almam seni.

Bugün yatsıya kadar bile dayanamayacak mum gibi hissediyorum kendimi…

İnsanın büyüdükçe mi artıyor dertleri? Yoksa insan, büyüdükçe mi anlıyor gerçekleri? -Özdemir Asaf-

Eskiden aşıklar birbirini sevgisiyle tedavi ederdi, günümüz aşıkları sözde sevgileri ile birbirini kanser ediyorlar.

Yüce Yaradan her derdine bir çare vermiştir. Her derdin bir devası vardır elbet. Önemli olan sabırla dua etmektir.

Boşuna mutlu olmanın yollarını aramayın o yollarda hep çalışma var kapalı.

Ben yaşamaktan hiçbir zaman umudumu kesmedim. Bugün dertler ile yansam kavrulsam da, yarın derdime bir çare bulacağımı bilirim ve derdim için Yaradan’a ellerimi açarım.

Dert kapını çaldığında isyan etme, ellerini aç Allah’a dua et. Derdine dönüp ne büyük derdim var diyeceğine, Allah’a yönel ne büyük Allah’ım var de.

Bir filmin daha sonuna geldik. Oyuncular sen ve ben, filmin konusu hayatın tüm dertlerine katlanmış, tüm acılarını çekmiş bir aşık ve onu terkedip giden sevgilisi.

Beni yıpratan dertlerin çokluğu değil, ben yıpratan insanların sahteliği.

Herkese dert anlatılmaz dert dinlenir ama derdi anlayacak kişiye dert anlatılır. Dertlerin çoğalınca, aç ellerini Mevla’ya.

Bu gece yüreğime gelse bir hırsız tüm dertlerimi çalsa götürse olmaz mı?

Kalp kırılganlığı bir süre sonra geçer de, incinen gurur bir türlü iyileşemez.

Sonbahar yaprakları gibi sarardım soldum, yaşadığım bu hayattan bıktım, yoruldum. Düşmek için bir rüzgar esmesini bekliyorum.

Hayata dair sözün bittiği yerdeyim bu gece, ne yaşamak için bir umut var içimde nede gözlerimde hayata bakmak için bir güç kaldı, şimdi sadece dertlerimle baş başayım herkesten uzak bana benden yakınım.

Derdi olan insanın ağlaması için bir karanlığa veya bir köşeye ihtiyacı yok, o her zaman yürekten ağlıyordur zaten.

Sizin vücudunuzun % 70’i su olabilir ama benim vücudum tamamen dert yüküyle kaplı.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz